Nysted havn og Kragenæs

Nysted Havn ligger godt beskyttet i bunden af Nysted Nor – hvor indsejlingen er i en klasse for sig med udsigt til den fine gamle købstad og til Ålholm Slot. Husk også at kigge efter sælerne på Rødsand

Kragenæs er en havneby ved Smålandsfarvandet på det nordlige Lolland.

På en lollandsk mark med udsigt over Smålandsfarvandet skabes et monument, der kombinerer skulptur og musik midt i et landskab fuld af historien, til en unik samlet oplevelse.

Dodekalitten (græsk: Tolvsten) er 12 stenstøtter, hver 7-9 m. høje og hver vejende 25- 45 tons, hvor de øverste 2 m er udhugget som hoveder, der alle vender mod centrum i en cirkel med 40 m i diameter.

Under en kreds af siddesten indbygges et 12 kanal lydanlæg, som lader den rumlige elektroakustiske musik, klinge inde i cirklen dagligt i døgnets lyse timer året rundt.

De tolv sten, der i stil og udførelse refererer bagud i tiden, og musikken der er nutidig og fremadskuende vil fungere som et gesamtwerk.

Musikken underbygger og forstærker stenenes fortælling – og stenene musikkens.

Inspireret af den historie genskabes forfædrene og -mødrene i Dodekalitten. Måske er det deres sang, der høres imellem stenene?

Se og læs mere HER